Menu Sluiten

Auto theorie

Leren

Uiteraard alvorens je het examen kunt gaan afleggen dient een gedegen voor bereiding plaats te vinden dat betekend simpel weg leren. Dit kan door middel van een theorie boek en oefen cd rom of een complete online cursus.afbeelding theorie boek

Aanvragen

Je kunt via deze site eenvoudig zelf online een theorie-examen aanvragen. Dit geldt alleen voor het klassikale theorie-examen. Het individueel begeleid examen vraag je aan via je rijschool.

Zo vraag je online je theorie-examen aan

Ga naar Mijn CBR en log in met DigiD.
Kies ‘Theorie-examen reserveren’.
Volg de instructies op het scherm.
Je bepaalt voor welk voertuig je examen wilt doen, in welke taal, waar en wanneer.
Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, betaal je de kosten voor het examen direct online via iDEAL.
Daarna ontvang je via e-mail de bevestiging van je aanvraag.
Tip: noteer gelijk je examendatum in je agenda en zet een herinnering in je telefoon. Zo vergeet je je theorie-examen niet.
Tip: je kunt op Mijn CBR altijd zien welke reservering je hebt gemaakt.

Let op!
Om theorie-examen te mogen doen, heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Controleer of je die hebt vóórdat je je theorie-examen aanvraagt.
Wil je je examendatum veranderen? Dat kun je zelf online regelen via Mijn CBR. Je hebt daarvoor DigiD nodig. Is de examendatum al binnen een week? Dan kun je de datum nog wel veranderen, maar alleen als op een eerder moment nog plaats is. Heb je je examen aangevraagd via je rijschool, en wil je de datum veranderen? Neem dan contact op met je rijschool.

Examen nieuwe stijl

Dit najaar gaat het CBR over op een nieuwe vorm van examineren voor een theorie-examen. Je kunt dan individueel examen doen op een touchscreen. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Vanaf eind september 2014 gaan verschillende examencentra één voor één over op het theorie-examen – nieuwe stijl. Wil je als één van de eersten examen doen in de nieuwe stijl, kies dan tijdens het reserveren voor examen-nieuwe stijl. In 2015 bieden wij ook theorie-examens aan met geluid.